Salong

Hudvård & Makeup

 

Vi erbjuder ansikts- och kroppsbehandlingar, makeup för olika ändamål, kurser inom makeup, hudvård och aromaterapi. Vi brinner för att varje person ska hitta sin egen unika skönhet, finna känslan av att må bra och vårda den på bästa sätt. I vår salong och webshop hittar du ett stort sortiment av växtbaserade produkter som är bra för både dig och miljön. Våra makeup- och hudvårdsprodukter är helt rena, avskalade, fria från tillsatser och testas inte på djur.  

Frida-Marie E Olofsson är dip. Makeupartist, dip. Ekologisk hudvårdsterapeut, dip. Spa-terapeut, dip. Fransförlängare och dip. Aromaterapeut.

 

 

Skönhet är en egenskap hos en person som åstadkommer en upplevelse för sinnesintrycken
att tolka och som ger betraktaren njutning, mening eller tillfredsställelse. Denna upplevelse
uppstår från sinnliga manifestationer som form, färg, personlighet och utformning.

 

 

Inspiration & råd

HYDROLAT - Ansikts & Kroppsvatten från växtriket

 

Hydrolat är det kondenserade och infuserade vattnet som utvinns vid vatten- & ångdestillation av växt- och plantmassa, den andra produkten vid processen blir eterisk olja. Hydrolat är pH-reglerande på huden, är mycket mild och skonsam, är ett perfekt ansikts- och kroppsvatten och har underbara milda dofter.

Hydrolaten håller i ett år från öppnandet av flaskan men bör förbrukas inom 3 månader för att hålla sin höga och fina kvalité.

 

Inspiration och råd hur en hydrolat kan användas:

Ansiktsrengöring: Ta en fuktad bomullsrondell och spraya generöst med hydrolat på, torka av huden noggrant, byt rondell tills huden är helt ren. Massera in vårdande produkt direkt på fuktig ren hud.

Ansiktsvatten: Spraya hydrolat över rengjort ansikte eller ta en fuktad bomullsrondell och spraya generöst med hydrolat och återfukta ansiktet efter rengöring eller spraya hydrolat i händerna och klappa/stryk in hydrolaten på rengjord hud.

Ansiktsmask: Blanda hydrolat med grön lera, rasullera och/eller mixade havregryn till en jämn och krämig konsistens. Lägg på masken och håll den fuktig genom att spraya hydrolat över ansiktet. Tvätta av efter 5-10 minuter med svalt vatten, spraya hydrolat och massera in ansiktsolja eller ansiktbalsam.

Hår & hårbotten: Vid klåda, mjäll, torr, fet och irriterande hårbotten kan man spraya vald hydrolat ner i hårbotten, massera in med fingertopparna och eventuellt kamma eller borta håret. Man kan även gereröst spraya en borste (helst natur) med hydrolat och borta igenom håret.

Parfym: Välj en hydrolat och 5-10 olika eteriska oljor, eller fler, prova dig fram efter tycke och smak. Tillsätt 30-40 droppar av de valda eteriska oljorna totalt till 100ml hydrolat. Skruva på spraysatsen noga, skaka och spraya runt dig så får du en diskret och härligt naturlig doft. Ingen modern syntetisk parfym kan imitera dessa ljuvliga naturliga dofter från växtriket.

Rumsdoft: Samma metod som parfym men tillsätt endast 3-5 eteriska oljor efter tycke och smak, ca 10-20 droppar totalt, skruva till spraysatsen noga, skaka och spraya. Ett stycke ljuvlig rumsdoft direkt från växtriket sprider sig i rummet. Ingen modern syntetisk produkt kan imitera dessa ljuvliga naturliga dofter från växtriket.

 

För utbud och mer specifik information om våra hydrolater besök webshopen eller vår salong. 

 

 

 

 

ETERISK OLJA - Doftolja från växtriket

 

Eterisk olja utvinns genom destillering eller pressning av blomblad, frön, rötter, gräs, kryddor, bark och blad från hela världen och varje olja har sin egen unika sammansättning/kemisk förening. Eterisk olja är lättflyktig, ickefet och avger en aromatisk doft som sprider sig genom luften. 

Den terapi där eteriska oljor används idag kallas aromaterapi och verkar genom att förebygga och stärka genom doft och har används sedan urminnes tider. Kina var först med att upptäcka aromatiska ämnen och dess effekter, vilket skedde hundratals år f.k. även Egypten har länge använd eteriska oljor och England har också haft en stor inverkan på utvecklingen av eteriska oljor och aromaterapi.

 

Inspiration och råd hur en eterisk olja kan användas:

Aromaolja för ansikte: 30 ml av valfri fin vegetabilisk olja, droppa i 5-10 droppar av max 3 olika eteriska oljor. Börja med 2 droppar av varje, skaka om flaskan, ta en droppe på huden och massera upp. Dofta av och lägg till fler droppar eller stanna där.

Aromaolja för kropp: 100 ml av valfri fin vegetabilisk olja, droppa i 15-25 droppar av max 3 olika eteriska oljor. Börja med 3-4 droppar av varje, skaka flaskan, ta en droppe på huden och massera upp. Dofta av och lägg till fler droppar eller stanna där.

Aromadusch: Det enklaste är att ta 2-3 droppar eterisk olja i en liten skål och hälla på 1 msk olivolja/sesamolja/solrosolja. Rör runt med ett finger och stryk på oljan över hela kroppen. Duscha och njut när de eteriska oljorna frigörs i den varma vattenångan. Tvätta dig men en vegetabilisk tvål, skölj av med svalare vatten. Du behöver inte smörja in dig efter duschen, huden är ren, len och väldoftande.

Aromanäsduk: Vi rekommenderar tygnäsdukar, gärna i bomull eller linne. Droppa 1-3 droppar av valfria eteriska oljor på näsduken, vik in oljorna och ha med dig näsduken och dofta in ordentligt då och då under dagen. Förnya doften efter några timmar.

Aromaparfym: Välj en hydrolat och 5-10 olika eteriska oljor, eller fler, prova dig fram efter tycke och smak. Tillsätt 30-40 droppar av de valda eteriska oljorna totalt till 100ml hydrolat. Skruva på spraysatsen noga, skaka och spraya runt dig så får du en diskret och härligt naturlig doft. Ingen modern syntetisk parfym kan imitera dessa ljuvliga naturliga dofter från växtriket. Vill du hellre ha mindre dos så ta en 30 ml flaska och halvera dosen eterisk olja. 

Aromarumsspray: Samma metod som parfym men tillsätt endast 3-5 eteriska oljor efter tycke och smak, ca 10-20 droppar totalt, skruva till spraysatsen noga, skaka och spraya. Ett stycke ljuvlig rumsdoft direkt från växtriket sprider sig i rummet. Ingen modern syntetisk produkt kan imitera dessa ljuvliga naturliga dofter från växtriket.

 

För utbud och mer specifik information om våra eteriska oljor besök webshopen eller vår salong.

 

 

 

 

PEELING & SKRUBB

 

Om man bara visste hur bra och skönt det är att regelbundet torrborsta eller blötskrubba sig med våra fina peelingvantar för att göra huden mjuk, stärka lymfsystemet, förebygga celluliter, öka cirkulationen och slippa torr hud så skulle alla göra det!

Peeling & skrubb är viktigt för att huden ska kunna ta upp den fukt och näring man tillför huden i form av ex hydrolater och oljor. Om huden är väldigt torr kan det vara så att den inte kan ta upp fukten om det ligger döda hudceller i vägen. Skrubb kan ske 1-2 gånger i veckan, gärna i kombination med Black Soap för att höja effekten.

För optimalt doftande och behandlande effekt kan 2-3 droppar ren eterisk olja droppas på skrubbvanten. Vi rekommenderar Lavender, Eucalyptus, Frankincense, Rosmary, Geranium, Lagerblad eller Cypress som alternativ. Välj en eller två av våra eteriska oljor till din doftande torrborstning.

Bra att veta: 
- Ha din egen personliga peeling-/skrubbvante, damma av den i frisk luft då och då, unna dig en ny vante varje halvår så huden och vanten hålls fräscha. 
- Vanten kan tvättas i 40 grader men kan förlora form och skrubbeffekt efter många tvättar.

 

För utbud och mer specifik information om våra peeling & skrubbprodukter besök webshopen eller vår salong.