Våra hästar

Hästar & Ponny

 

Våra hästar går i stora berikade hagar som stärker deras möjligheter att öka sin kroppsuppfattning, smidighet och känsla för olika klurigheter, underlag och miljöer. Vi har blandade åldersgrupper i flockarna för att eftersträva det naturliga flocklivet, lång utevistelse och det varieras mellan lösdrift och uppstallning. De vaccineras, verkas/skos och avmaskas regelbundet och utfodras med fri tillgång på analyserat grovfoder av bra kvalité och kraftfoder från St Hippolyt.
Vi lägger stor vikt vid val av stomaterial, innan de sätts i avel går de igenom ordentliga och noggranna veterinärundersökningar. Här presenteras de hästar vi valt att ha i avel eller i sporten.

 

Harmonins Charmknutte

Bravo RW - Odinsal Eskapad RW

 

Knuten föddes 2003, är en welshponny och skimmel. Han rankades som 5:e bästa c-ponny i dressyr 2015 och Norrlandsmästare 2015 & 2016. Han är tävlad i nationell FEI och startade SM i dressyr 2015. Han hoppar även väldigt bra och lyckades på endast två starter att kvala till finalen av Agria Pony Trophy 2015. 2016 vann han championatet för young rider dressyr i Västerbotten.

 

Mankhöjd: 137,5cm

Stamträd

Superman

Lotus RP - Cawdor Hywel RW

 

Superman föddes 2001, är en Svensk ridponny och fux. Han gick Lag-SM 2015, 2016 och har även gått två individuella SM 2016 och 2017 tog han med sin förra ägare en fjärde placering första dagen. Superman och hans förra ryttare ingick i utvecklingstruppen i landslaget. Superman har tagit sina tidigare ryttare från lokal nivå upp till elit och vi hoppas nu att Superman och Tilia kan få en fin och lärorik resa tillsammans.

 

Mankhöjd: 139,9cm

Stamträd

First Ellie SPO

San Amour - First Wish - Don Primero

 

First Ellie SPO föddes den 6 juni 2016 u. First Licity SPO, ett svart sto med karaktär som påminner mycket om sin helbror Hot Stone SPO. Hon är social och framåt. Hon bedömdes som högställd med välansatt hals, rörlig, luftig, lätt trav, en rytmisk galopp och belönades med fina 80% (8(897)8) 24p på fölbedömningen.

 

Mankhöjd: förväntas runt 170cm

Stamträd

Vinterlilja SPO

Carlton Hill - Fabuloso - Dunhill 

 

Vinterlilja SPO föddes den 7 april 2013 u. Fiona, ett brunt sto med ett hjärta av guld och som aldrig tvekat till arbete varken från marken eller uppsuttet. En häst som kan gå hur långt som helst och fått goda lovord både från dressyr och fälttävlans håll. Hon bedömdes som feminin, stor, djup bog, avspänd skritt med god steglängd, lätt och smidig trav, vägvinnande och välbalanserad galopp 87,57887,5 = 46p på fölbedömningen. Som 3-åring belönades hon med 75% på gångarter och 71,7% på hoppning och godkänt ridprov på Strömsholm.

Avkommor:
2017 Miss Vinnfinity SPO e. Mr Vain

Mankhöjd: 172cm

Stamträd

  •  

Hot Stone SPO

San Amour - First Wish - Don Primero

 

Hot Stone SPO föddes den 17 maj 2012 u. First Licity, en svart hingst som snabbt visade framfötterna genom att bli Mälardalens högst bedömda föl 2012. Han bedömdes som välpropotionerlig, högställd med naturlig resning, välmusklad rygg, energisk skritt med god takt, lätt, elastisk trav med väl undersatta bakben, en rund, vägvinnande och elastisk galopp och belönades med 87899=49p på fölbedömningen. Som 2,5 åring rekommenderades han vidare till Bruksprovet 2016. Han genomförde 3-årstestet på Strömsholm och belönades med 80% på gångarter och 75% på hoppning. Han slutade som 7a bland över 80 startande och tilldelades gångartsdiplom. Vid 3,5 års ålders ålder valde vi att kastrera honom och låta han gå vidare inom sporten, där han nu tränas och stärks för framtida mål.

 

Mankhöjd: 171cm

Stamträd

First Licity SPO

First Wish - Don Primero - D-Day

 

First Licity SPO föddes den 5 april 2007 u. Prima, ett svart sto med en hjärtformad stjärn som redan första dagen stal våra hjärtan. En pigg individ med mild karaktär, alltid lätt att hantera och snabblärd. Hon bedömdes som välpropotionerlig och välbenad från sidan, med taktmässig, vägvinannde skritt, vägvinnande, lätt trav med bra takt och en rund välbalanserad galopp 887877 = 45p på fölbedömningen. Efter mycket övervägande beslutade vi oss för att sätta henne i avel, vilket har resulterat i ett antal fantastiska avkommor.

Avkommor:
2018 Föl väntas efter Ironman
2017 First Grace SPO e.Glamourdale
2016 First Ellie SPO e. San Amour
2012 Hot Stone SPO e. San Amour

Mankhöjd: 166cm

Stamträd

 

 

 

 

Saknade...

Prima

Don Primero - D-Day - Master

 

Detta var ett sto som jag förälskade mig i redan när hon var 1,5 år (född 2003) ett sto med en personlighet som sällan skådats. Vi var verkligen ett team som gjorde allt tillsammans och hon bangade aldrig. Kom alltid farande när jag ropade och trots sin storlek kändes hon aldrig liten. Ett sto vars mor och mormor jag ridit och som gått msv och svårklass dressyr. Tyvärr bråttades vi med ett sadeltvång som sällan skådats och som till slut gjorde att vi valde att sätta henne i avelsboxen, vilket jag inte ångrat för vilka avkommor hon givit oss <3.

Avkommor:
2010 Fauston SPO e. Faustinus
2008 Tingeling SPO e. First Wish
2007 First Licity SPO e. First Wish

Mankhöjd: 162cm

Stamträd

Fiona

Fabuloso - Dunhill - Renoir I

 

Efter ett antal besök hos Stall Ramsbrock i Tyskland, bestämde vi oss för att importera detta fantastiska sto född 1998. Ett sto med en grym resning, fantastisk exteriör, en mildhet och godhet som få förunnat. En häst skapt för att uppfostra unga med finess och samspel och med ett resultat som vi ödmjukt och tacksamt tog emot och vilka avkommor hon givit oss som vi nu kan fortsätta att bygga vår avelsverksamhet på <3. Hon har tilldelats Goldenen medaille i Westfalens pferdestammbuch 2001 och har ett stamträd fyllt med statspremieston rakt igenom.  

Avkommor:
2013 Vinterlilja SPO e. Carlton Hill
2011 Charline SPO e. De Noir
2009 Fridoline SPO e. Herzensdieb
2008 Charleston SPO e. Herzensdieb

Mankhöjd: 165cm

Stamträd