Nyheter

Dagens nyhet

20-Jun-2019

Innehåll

Dagens nyhet

20-Jun-2019

Innehåll

Dräktig med Ironman

17 okt 2017

 

En hingst med många kvalitéer som hade kompletterat First Licity SPO perfekt är den holländske hingsten Hometown men Licity reagerade gång på gång på seminen och trots sköljningar så ville det inte ta sig. Så efter tre försök så närmade sig augusti med storsteg och vi tvingades ge upp Hometown. Valet föll istället på vårt andrahandsval Ironman en mycket vacker och rörlig hingst med ett fantastiskt temperament. First Licity är nu konstaterad dräktig och vi ser fram emot ett föl i början på juli.

 

Miss Vinnfinity på fölvisning

12 aug 2017​​​​​

 

Med hot om regn i stor mängd gav vi oss iväg mot en fölvisning på utomhusbana, väl framme sken solen lagom och regnet kom inte förens vi åkte hemåt. Att det var första gången Miss Vinnfinity SPO e. Mr Vain GJ - Carlton Hill VDL åkte transport märktes knappt hon skuttade in utan problem både dit och hem. På plats gällde det att hålla sig väldigt när sin mor, för så mycket folk och rörelse har Vinnfinity inte sett, detta gjorde henne till en laddad gummiboll som inte hade något behov alls att visa sin skritt. Domaren för dagen var Ove Stenson som trots att hon är väldigt ung och spänd såg hennes kvalitéer och gav henne bedömningen; högställd, elegant med kort något spänd skritt, lätt spänstig trav med bra påskjut och rytmisk, vägvinnande galopp 8,5(6,588)8 = 24.0p 80% och vidare till Riksföl.

 

Foto: Tilia Olofsson

First Grace på fölvisning

23 juli 2017

 

Solen strålade från en klarblå himmel under årets fölvisning på Stjärnborg. Domaren för dagen var Ove Stenson som gav First Grace SPO e. Glamourdale - First Wish en mkt fin bedömning och påtalade hennes fina kvalitéer och lätthet för passage och piaff som hon passade på att visa upp men som han uttryckte det, inte kunde ge henne högre poäng för dagen då hon inte kunde hålla i den fantastiska traven som hon startar med väl undersatt bakdel i uppförsbacke men en 8 och vetskapen om att han tyckte den var låg kan väl duga ;) Bedömningen i övrigt var lätt och ädel, med taktmässig skritt, lätt taktmässig och spänstig trav, rytmisk och lätt galopp, en spänstig individ med bra påskjut 9(788)8,5 = 25,2p 84% och vidare till Riksföl.

 

Foto: Malin Silfverbacken

Sto efter Mr Vain född

3 juli 2017

 

Denna tidiga morgon tittade hon ut det vackra stoet efter Glamourdale - First Wish. En helt fantastisk individ så mjuk och tillitsfull i temperamentet och med en näst intill lysande stjärn i pannan. Det ligger något skimrande över denna lilla individ och vi tänker genast på namnet Grace men vi får se om några dagar när vi lärt känna varandra bättre vad det blir.

 

Sto efter Glamourdale född

27 maj 2017

 

Denna tidiga morgon tittade hon ut det vackra stoet efter Glamourdale - First Wish. En helt fantastisk individ så mjuk och tillitsfull i temperamentet och med en näst intill lysande stjärn i pannan. Det ligger något skimrande över denna lilla individ och vi tänker genast på namnet Grace men vi får se om några dagar när vi lärt känna varandra bättre vad det blir.

 

Dräktigt med Mr Vain

25 okt 2016

 

En hingst vi tycker oerhört mycket om är Fürst William som i kombination med Vinterlilja SPO kunde bli riktigt bra, men tyvärr såg inte seminen ut som man önskat, vilket man kanske kan ha överseende med då hingsten är ung, betäcker en del och arbetar hårt med deltagande i bl a unghäst-VM. Så efter tre försök som inget tog sig så närmade sig augusti med storsteg och vi var tvugna att ge upp Fürst William. Valet föll istället på mångsidiga Mr Vain som trots många ston och lång säsong visade sig ha kanon semin för Vinterlilja tog sig på första försöket och då med tvillingar dessutom. Men efter några besök på Stjärnborg så är det nu bara ett foster kvar som vi förhoppningsvis kommer att få se i början på juli.

 

Dräktigt med Glamourdale

11 okt 2016

 

Efter två föl med San Amour blev förlusten av Everdalefölet påtagligt och längtan efter en Van Olst hingst stor igen. Efter mycket velande fram och tillbaka, studerande av filmer och bilder samt några samtal med Van Olst föll det slutliga valet på Glamourdale. En hingst som är väldigt nära besläktad med Everdale. First Licity är konstaterad dräktig och nu är det bara den långa väntan till sommaren kvar. 

 

First Ellie på fölvisning

26 juli 2016

 

Så var det dags för årets fölvisning som enligt tradition går på Stjärnborg. Domaren för dagen var Christina Olsson som gav First Ellie SPO e. San Amour - First Wish bedömningen välutvecklad, högställd med välansatt hals, god steglängd i skritt, rörlig, lätt och luftig trav, rytmisk galopp något i framvikt 88978=24p 80% och vidare till Riksföl. Fick även omdömet: mycket välvisad och hanterad, vilket är uppskattat och visar att man får lön för mödan :) 

 

Foto: Malin Silfverbacken

Sto efter San Amour född

6 juni 2016

 

Kan det bli bättre än att få föl på Sveriges nationaldag, solen skiner och alla flaggar och firar, så också vi för ut kom ett svart helt bedårande stoföl, känns precis som en jackpott. En annan lite festlig detalj är att helbrosan Hot Stone SPO föddes på Norges nationaldag, dessa avkommor vet då sin vikt i guld ;)

 

Foto: Christina Åslund

Vinterlilja på 3-årstest

20 maj 2016

 

Så var det dags att bada, knoppa, packa och ladda lagom mycket inför 3-årstest på Strömsholm idag. Hon uppmättes till 171 cm och slutade på en 30:e plats av 86 deltagare med gångartsbedömningen 7,577887,5 = 45p 75% och hoppbedömningen 7,57777=43p 71,7% samt med godkänt ridprov. Domare för dagen var Christina Olsson och Marianne Leffler.  

Stort tack till Jennie Jurestam som gör ett kanonjobb som visare och inridare!

 

Foto: Malin Silfverbacken

Dräktigt med San Amour

12 aug 2015

 

Eftersom vi är så oerhört nöjda med kombinationen First Licity SPO och San Amour, kan vi inte låta bli att göra om den, fölet beräknas komma i början på juni och det vore ju så roligt om det blev ett sto.

 

Hot Stone på 3-årstest

24 maj 2015

 

Idag är dagen då allt ska stämma för en 3-åring. I år valde vi att visa Hot Stone SPO på Strömsholm. 96 hästar deltog på årets 3-årstest på Strömsholm och det kom senare att visa sig att Hot Stone SPO placerades på en sjunde plats vilket vi är nöjda med, med tanke på att han egentligen har matchats till bruksprovet. Resultatet i klass gångarter löd 987888 = 48p vilket gör att han tilldelas gångartsdiplom. I klassen hoppning blev resultatet 987876 = 45p. 

Stort tack till Jennie Jurestam för att du ännu en gång visade Hot Stone SPO till fina resultat!

Hot Stone på rådgivande

18 nov 2014

 

Idag medverkade Hot Stone SPO på rådgivande bedömning. Han uppmättes till 171 cm och fick omdömet stor, högställd, välpropotionerlig, lång välansatt hals, energisk rörlig skritt, taktmässig, vägvinnande trav med väl undersatta bakben och rytmisk galopp i god balans. Han rekommenderas åter till rådgivande bedömning 2015 alternativt Bruksprov 2016.

Stort tack till Jennie Jurestam som gör ett kanonjobb som visare och inridare!

 

Foto: Malin Silfverbacken

Charline såld

8 okt 2014

 

Charline SPO flyttar idag till sina nya ägare Emeli Westerling & Annika Starkås och vi önskar dem stort lycka till. Blir så stolt och glad när köpare återkommer och vill ha fler SPO:are, det betyder att den tidigare matchningen blev lyckad.

 

Inget föl efter Everdale

30 mars 2014

 

Fiona har inte riktigt visat tecken på dräktighet och precis som vi misstänkte så var hon inte längre dräktig. Stor besvikelse då vi verkligen sett fram emot en Everdaleavkomma men det är bara att ta nya tag då säsongen snart drar igång.

Dräktigt med Everdale

17 sept 2013

 

Fiona är konstaterat dräkig med Everdale, en hingst som verkligen faller oss i smaken och vi är oerhört glada för den kontakt vi haft med Van Olst. Ska bli så spännande att se vad detta blir.

 

Vinterlilja på fölvisning

10 aug 2013

 

Så var det dags för årets fölmönstring på Stjärnborg. I år åkte vi med något som mer liknade en älg (om nu älgar kan vara extremt överbygda) men även en ful ankunge kan bli en svan en vacker dag, så vi håller tummarna. Det är nästan lite extra spännande att se hur bedömningen kommer bli denna gång för det kan verkligen sluta precis hur som helst känns det som. Men det blev inte så tokigt som vi befarade, Vinterlilja SPO fick omdömet feminin, stor, lång något lågt ansatt hals, djup bog, lång manke, kort rygg och sluttande kors. Avspänd skritt med god steglängd, lätt och smidig trav samt vägvinnande och välbalaserad galopp som kunde ha mer spänst och energi 87,57887,5=46 poäng, domare för dagen var Hans Wallemyr.

Sto efter Carlton Hill född

7 april 2013

 

Idag var det äntligen dags ca 3 veckor senare än beräknat att få se årets föl e. Carlton Hill VDL u. Fiona. Det blev ett brunt sto med stjärn och vita bakben som ska få heta Vinterlilja SPO. En tryggare individ får man leta efter, ska verkligen bli spännande att se hur hon utvecklas då detta är nya linjer för oss. Fiona gjorde som vanligt ett superjobb och allt gick väldigt smidigt och lugnt till, det är så värdefullt som uppfödare att ha dessa rutinerade superston.

 

MVK:s prisutdelning

11 nov 2012

 

Som medlemmar i Mälardalens varmblodsklubb fick vi en inbjudan att som uppfödare till årets högst bedömda gångartsföl delta på MVK:s prisutdelning som gick av stapeln hos CC Stud i Skokloster. Det var en trevlig dag med god lunch, fina priser och många bra tips och råd från B-tränaren i hoppning Arnold Assarsson samt B-tränaren och beridaren i dressyr Nina Bengtsson som bjudits in för att hålla clinic.

 

Nina Hofmann Küppers

15 sept 2012

 

Vi är mycket glada och stolta över att kunna presentera vår nya samarbetspartners Nina Hofmann Küppers på Wisbohammar Dressage. Redan som 19-åring vann hon sin första Grand Prix, 2010 blev hon utsedd till morgondagens stjärna på Ryttargalan och 2011 red hon som yngsta ryttare i en World Cup final. Efter flera år i Tyskland har hon nu kommit hem till Sverige och den vackra gården Wisbohammar, där hon tar emot in- och tillridningshästar, håller privatlektioner, kurser och clinics. Förutom detta är siktet inställt på de riktigt stora internationella tävlingarna. Både vi och våra hästar trivs med Nina och hennes team och vi ser fram emot att följa hennes framtida fortsatta karriär.

 

Hot Stone till Riksföl

9 sept 2012

 

Så hade vi glädjen att få åka till Strömsholm i år igen för årets Riksföl. Många fina föl och trevliga uppfödare var där, trots att vi var många som insåg att vi hade föl som hade börjat växa och inte riktigt var i den form vi hade önskat. Trots detta fick Hot Stone SPO bedömningen: Ädel, långbent dock för dagen överbygd, aktiv skritt med bra aktivitet bak, rytmisk, avspänd trav med gott påskjut, kraftfull, vägvinnande galopp med bra bakben, allmänt intryck: energisk, kraftfull, bra bakbensaktivitet i alla gångarter.

Glada och nöjda åkte vi hem med ett ekipage som uppfört sig exemplariskt, den enda som inte riktigt uppfyllde kraven var uppfödaren själv som glömt sina springskor hemma och istället traskade runt i ett par mintgröna gummistövlar.

 

Tingeling på kvalitétsbedömning

1 sept 2012

 

Idag visades Tingeling SPO på kvalitétsbedömningen i Vreta, det var en mycket trevlig dag med vackert väder, härliga människor, vackra hästar och bra resultat. Tingeling slutade på en delad 5:e plats av 42 startande som dressyrtalang med poängen 88778 78 = 7,58. Som hopptalang blev placeringen en delad 2:a plats av 10 startande med poängen 887 77 = 7,15.

Ett stort tack till Lotta Jerhammar Cidheden som för dagen satt i sadeln och ett stort grattis till ägaren Emeli Westerling.

 

Hot Stone på fölvisning

11 aug 2012

 

Så var det äntligen dags för årets fölmönstring. Det är så spännande att se vad domarna tycker och om fölen visar upp sig från sin bästa sida. Denna gång var det första gången vi visade ett föl efter egen uppfödning så det var lite extra pirrigt. Stjärnborg var lika vackert och välskött som alltid, härlig miljö att vistas i. Domarna för dagen var Christina Olsson och Ove Stensson. 

Vi gick in som näst sista ekipage och vi var mycket stolta när vi gick ut. Hot Stone SPO fick mycket fin kritik. Högställd med naturlig resning, välmusklad rygg, energisk skritt med god takt, lätt, elastiskt trav med väl undersatta bakben samt rund, vägvinnande och elastiskt galopp, poängen blev 887899 = 49 p och blev Mälardalens högst bedömda gångartsföl och vidare till Riksföl.

 

Dräktigt med Carlton Hill VDL

30 maj 2012

 

I år bestämde vi oss för att betäcka Fiona e. Fabuloso med Carlton Hill VDL. Fiona blev dräktig på första försöket, så nästa år blir det ett tidigt föl om allt går som vi tänkt. En mycket spännande kombination av blodslinjer som vi inte använd tidigare men som vi tror kommer ge en individ med mycket av allt i, får se om vi får rätt.

 

Hingst efter San Amour född

12 maj 2015

 

Så var det äntligen dags, som vi har väntat på detta San Amour föl. Lite felberäkningar och felinfo gjorde att vi trodde fölet skulle komma en månad tidigare. Därför var det extra roligt när han bestämde sig för att komma ut på Norges nationaldag, mycket Norge nu ;) Det är First Licitys första föl men hon skötte det galant. Det blev en svart hingst med hela fem virvlar i pannan, en lite blyg individ som kände att galoppen var viktigare att utöva än att dia så här i början. Känns som att man kommer få jobba lite med denna kille men att om man lyckas få hans förtroende kommer han bli en livskamrat och då får en hel del annat trevligt på köpet :)

 

Fridoline såld till Norge

7 maj 2012

 

Efter en ordentlig veterinärbesiktning som resulterade i ett härligt ua, så var det dags för Fridoline att följa med sin nya ägare Cecilia Løvland hem till Norge. Cecilia är ridlärare nivå III (Norges högsta nivå) och driver Jessheim Ridesenter. Cecilia har 30 års erfarenhet av ridundervisning både privat och i ridskola. Hon undervisar både i hoppning och dressyr, så det ska bli spännande att följa detta ekipage i framtiden. Vi önskar dem all lycka och en problemfri resa hem.

 

Fridoline på 3-årstest

6 maj 2012

 

Så var det dags för dagen då allt ska stämma igen. Fridoline SPO har idag genomgått 3-årstestet i Frödinge med resultatet 878887 = 46 i dressyr, 878677 = 43 i hopp, vilket resulterade i en delad 3:e plats av 25 starande i dressyr. Ridprovet blev godkänd med omdömet mycket bra på alla punkter och slut kommentaren löd - Häst med stor potential. En trevlig dag som uppfödare.

Ett stort tack till Elina Andersson & Emmelie Karlsson på Frödinge Dressyr för ett utmärkt jobb!

 

Foto: Lars Nickesson

Charline på Riksföl i Strömsholm

11 sept 2011

 

Så var det dags för årets Riksföl på Strömsholm, alltid lika roligt och spännande att vara här och njuta av alla vackra föl och deras mödrar. Charline är ju så ung så hennes chanser är minimala i denna konkurrens men som alltid mycket bra träning. Vi delades in i grupper och visades först tillsammans och sedan en och en. Charline showade som vanligt men denna dag räckte det inte. Dock fick vi ett mycket bra omdöme på henne med många lovord vilket vi tar med oss hem.

Charline på fölvisning

13 aug 2011

 

Alltid lika roligt att bege sig till Stjärnborg för fölbedömning, detta år är det ju Charline som står på tur att få sin bedömning. Solen skiner och det är ett kanon väder, kanske lite för bra så vi letade upp lite skugga under ett träd. Denna gång fick vi en eftermiddagstid så det blev en ganska lång väntan på vår tur. Charline skötte sig kanon inne på banan och showade som bara hon kan ;) Bedömningen blev "feminin ädel med naturlig resning, välformad hals, uttrycksfullt huvud, liggande bog och långt välmusklat kors. Avspänd vägvinnande rörlig skritt, lätt taktmässig trav med god balans och rytmisk, välbalanserad galopp 89887=48 och vidare till Riksföl, man tackar :)

 

Sto efter De Noir född

26 juni 2011

 

Tidigt imorse födde Fiona ett brunt stoföl efter De Noir, så feminin och ädel med vackert huvud och mjuk uppsyn. Ett nyfiket och framåt föl som tidigt utforskar världen och sina ben. Hon skall få heta Charline SPO efter sin bror för de är så lika. Fiona är som vanligt en toppen mor.

 

Dräktigt med San Amour

9 maj 2011

 

Glädjande besked från Lövsta stall och seminstation, First Licity är dräktig med San Amour.  Har följt denna hingst och hans avkommor under ett tag nu och ser verkligen fram emot denna kombination.

 

 

Charleston och Tingeling på 3-årstest

1 maj 2011

 

Dagen då allt ska stämma är här. Båda våra avkommor från 2008 Charleston SPO och Tingeling SPO skall visas på Frödinge denna dag, jätte roligt att vi får möjlighet att följa dem båda två på plats. Med en viss nerv intog vi läktarplats och följde dagens hästar. Tingeling visades av hennes ägare Emeli Westerling och fick det fina resultatet 887787 = 45 i dressyr och 887765 = 41 i hopp. Charleston fick 998778 = 48 i dressyr, 998898 = 51 i hopp och diplom vilket var ett super resultat, tänk hur det kan gå när man avlar på rena dressyrlinjer men ändå skapar en hopphäst ;)

Stort tack till Emeli för att du visade Tingeling så fint och ett stort tack till Emmelie Karlsson på Frödinge Dressyr för ett fantastiskt jobb!

 

               

Foto: Lars Nickesson

Fauston på fölvisning 

15 aug 2010

 

Dags för årets fölvisning på Stjärnborg. Prima och Fauston är badade, putsade och knoppade. En härlig dag med fint väder och vi var bland de första in på banan. Omdömet blev ädel långlinjerad typ, lång hals, liggande bog, välformad bål, runt kors, välbenad från sidan. Vägvinnande skritt, bra mekanik, lätt taktmässig trav och rytmisk vägvinnande galopp i bra balans, poängen blev 888777=45. De skötte sig exemplariskt båda två och vi är nöjda med dagen.

 

Gribaldi förblir en dröm

1 aug 2010

 

Ibland blir det bara inte som man vill. Denna säsong tog vi ett stort steg och gav oss in i den frysta världen men andra ord fryst semin. Har så länge jag kan minnas sucktat efter att få betäcka med Gribaldi, en helt fantastisk hingst och i år skulle det äntligen bli av. Fryst semin var enda alternativet och två doser var bokade sedan i vintras och nu var det dags att hämta. Jag hade lånat seminstationens helt sprillans nya fryskärl och åkte nu för att hämta själv, så att det skulle gå så snabbt som möjligt och raka vägen. Väl framme mötes jag av beskedet att det var tur att jag hade bokat så långt i förväg nu när Gribaldi inte fanns mer, vilket chockbesked och helt plötsligt stod jag där med semin som var så värdefullt att det kändes som en säck med stora diamanter. Gissa om jag körde lugnt och säkert.
Dagen efter får jag ett samtal från seminstationen som jag sent kommer glömma, det sprillans nya kärlet var trasigt och seminen förstöd, jag trodde jag skulle svimma. Efter ett antal samtal till olika instanser och en lång dags väntan fick jag samtal från Askö att det fanns två nya doser att hämta, lyckan var fullkomlig. 
Okej två doser hos Askö skall till seminstationen, inget budföretag får eller vill användas. Vi tar beslutet att inhandla ett eget fryskärl som noga testats i flera dagar innan vi vågade ge oss iväg. Denna gång gick det vägen och två ston blev seminerade nu återstod bara en lååååång väntan på om de tog sig.
Svaret blev NEJ vi gjorde ett försök till och även det med svaret inte dräktig. Nu kändes allt nattsvart och drömmen om att få föda upp en egen Gribaldiavkomma kommer inte att ske.
Efter ett antal tårar som jag bara var tvungen att fälla, så var det bara på det igen. Vi valde istället att gå över till TAI och hingsten Apache, men som var för populär i sitt hemland så inget semin till Sverige vid denna tidpunkt, så till slut föll valet på De Noir. 
Resultatet av denna seminsäsong är ett sto efter Fabuloso dräktig med med hingsten De Noir och att det nog kommer dröja lite innan vi använder fryst semin igen.

 

Hingst efter Faustinus född

6 april 2010

 

Lagom till kvällsutfodringen passade Prima på att föla. En svart hingst med stjärn och två vita halvstrumpor bak tittade ut. Allt gick bra och Prima som tyckt att han gärna fått komma tidigare är helt plötsligt en mycket gladare, spralligare och stolt mor. Hingsten mår bra och har testat sina långa ben på alla möjliga sett med goda resultat. Hans namn är Fauston SPO.

 

Fridoline på fölvisning

16 aug 2009

 

Så var det dags för årets fölvisning, bad och knoppning står på schemat och några timmar senare begav vi oss till Stjärnborg, för att se vad domaren tyckte om Fridoline. Det var en stormig dag och efter lite ändring på schemat så var det då dags för oss ca 1 timme efter ankomst och som nummer 2 att visa upp oss, det slutade med 887687=44 poäng. Att det är dagsformen det hänger på vet vi men blev trots det lite besvikna, vi vet ju vad hon kan men ville inte visa det idag. Mor och dotter uppförde sig dock exemplariskt trots storm och lång väntan, vilket alltid glädjer. Vi har tagit beslutet att visa alla våra fölungar om så är möjlig, för vi tycker att det är en bra träning och alltid intressant att se vilken bedömning som väntar och om man själv har lyckats med ungefär densamma. 

 

Sto efter Herzensdieb född

21 juni 2009

 

I natt fölade Fiona och Herzensdiebavkomman visade sig vara ett brun sto med med stjärn och två vita bakkotor. Fölningen gick bra och Fiona är en supermamma det märks verkligen att hon har rutin på detta. Fölet är verkligen feminint och ädelt, ett riktigt busfrö som var tvungen att lära sig bralla innan hon kunde få ro att dia. Fridoline SPO döps hon till.

 

 

Besiktning av avelsston

15 april 2009

 

Våra planer att utöka vår avelsverksamhet med ytterligare ett sto gick i stöpet, då stoet vi hittat inte gick igenom veterinärbesiktningen pga blåsljud på hjärtat. Trots besvikelsen ändå tacksam och glad över vårt beslut att låta våra avelsston genomgå veterinärbesiktning innan de sätts i avel, för att i den mån det går undvika genetiska fel. Att hitta ett sto till denna säsong känns inte aktuellt då säsongen nu startar så vi får skjuta upp det till nästa säsong.

Tingeling SPO såld

5 april 2009

 

Idag åkte Tingeling e. First Wish till sitt nya hem hos Emeli Westerling i Valdermarsvik. Vi håller tummarna för att de kommer bli ett framgångsrikt par, som vi får glädjen att följa och önskar dem lycka till på vägen.

 

Charleston på fölvisning

17 aug 2008

 

Charleston SPO visades idag på Stjärnborg med bedömningen ädel, lång hals, vackert huvud, välformad bål, välbenad från sidan, vägvinnande, takmässig skritt med god mekanik,ätt, taktmässig, trav med bra mekanik och välbalanserad, rytmisk men för dagen något oelastisk galopp och poängen blev 998887=49, vilket betyder att han är kvalificerad till Riksföl. Resultatet räckte till en andra placering bland Mälardalens varmblodsklubbs gångartsföl.

 

 

 Foto: Eva Rietz

Dräktigt med Herzensdieb

15 aug 2008

 

Dagens ultraljudsundersökning visade att Fiona är dräktig med Herzensdieb. Nu hoppas vi att allt går bra under de kvarvarande månaderna, så vi får möjlighet att glädja oss åt ytterligare en Herzensdiebavkomma.