VÅRA HÄSTAR


Våra hästar går i stora berikade hagar som stärker deras möjligheter att öka sin kroppsuppfattning, smidighet och känsla för olika klurigheter, underlag och miljöer. Vi har blandade åldersgrupper i flockarna för att eftersträva det naturliga flocklivet, lång utevistelse och det varieras mellan lösdrift och uppstallning. De vaccineras, verkas/skos och avmaskas regelbundet och utfodras med fri tillgång på analyserat grovfoder av bra kvalité och kraftfoder från St Hippolyt.
Vi lägger stor vikt vid val av stomaterial, innan de sätts i avel genomgår de en ordentlig och noggrann veterinärundersökning och röntgen. Här presenteras de hästar vi valt att ha i avel eller i sporten.

GABELO AP

AMERICANO XXXIII - ELEGANTE DE NADALES - ARTILLERO XXII

Gabelo AP (PRE) f. 2018 u. Elegancia XIX, avelshingst av modern typ som avlats för internationell dressyr. Han har ett index på 106,27. En mycket vacker högrest hingst med ett fantastiskt temperament. Hög ridbarhet, god balans och mycket lyhörd. Bra skritt, en trav som utvecklas mer och mer ju starkare han blir och en galopp i rejäl uppförsbacke. En häst vi hoppas mycket på inför framtiden. 

Mankhöjd: 170cm

NEON CML

JOVIAN - LUXUS CML - MASTER

Neon CML (SWB) f. 2023 u. Chakra CML, en mörkbrun hingst med mycket utstrålning. Som föl bedömdes han som välutvecklad och välmusklad med en ren men för dagen spänd skritt, traven är taktmässig och spänstig med god mekanik, galoppen rytmisk och rund. Han belönades med fina 80,53% (8(7,5 8,5 8,5)8) 24,16 poäng.

Mankhöjd: ca 170cm

FRACTAL CML

JANEIRO PLATINUM - LUXUS CML - MASTER

Fractal CML (SWB) f. 2022 u. Chakra CML, en mörkbrun hingst med mycket utstrålning. Som föl bedömdes han som elegant, välpropotionerlig med naturligresning och för dagen överbygd. Skritten rörlig, elastisk och vägvinnande, traven är lätt och spänstig, galoppen rytmisk, vägvinnande och något överilad. Han belönades med fina 83,9% (9(978,5)8) 25,2 poäng.

Mankhöjd: ca 170cm

JAMES SPO

IRONMAN H - FIRST WISH - DON PRIMERO

James SPO (SWB) f. 2018 u. First Licity SPO, en svart hingst, numera valack med en otrolig charm och elegans. Som föl bedömdes han som uttrycksfull med lång hals, energisk skritt, lätt trav och vägvinnande, luftig och elastisk galopp och belönades med fina 77,3% (7,5(878)8) 23,2 poäng. Som 4-åring bedömdes hans typ med 8,5, hhb 8, ext 7,5, skritt 8, trav 8, gal 7,5, löshopp tek 6,5, temp 5 och belönades med fina 47,5 resp 43 poäng, gångartsdiplom.

Mankhöjd: 169cm

CAPO KNIGHT

2003
CRELIDO - AKINOS - CALZONE

Capo Knight (DWB) f. 2003 är en mycket vacker och erfaren herre som tävlat internationellt. Han tillhörde de svenska Young Rider teamet vid Nordiska baltiska och europeiska mästerskapen 2016. Capo Knight har tävlat upp till Intermediare I med segrar i Sverige. Han var också med i det svenska laget vid Nordiska mästerskapen i Baltikum 2016, där han vann lagsilver och vid Europamästerskapen för unga ryttare 2016 i Spanien, där Sverige placerades sig på en 4-plats. 2017 var han med och tog EM-brons för Sverige i lag i Holland och 2018 en 7:e placering på SM. Vi är så glada och stolta att få ha denna fantastiska individ i stallet.

Mankhöjd: 170cm

PRIMA

DON PRIMERO - D-DAY - MASTER

Prima född 2003 var ett sto som jag förälskade mig i redan när hon var 1,5 år. Ett sto med en personlighet som sällan skådats och som aldrig tvekade inför de utmaningar hon ställdes inför. Ett sto vars mor och mormor jag ridit och som gått msv och svårklass dressyr. Tyvärr brottades vi med ett sadeltvång som sällan skådats och som till slut gjorde att vi valde att sätta henne i avelsboxen, vilket har gett oss stor glädje, för vilka avkommor hon givit oss <3.

Avkommor:

  • 2007 First Licity SPO e. First Wish
  • 2008 Tingeling SPO e. First Wish
  • 2010 Fauston SPO e. Faustinus

Mankhöjd: 162cm

FIONA

FABULOSO - DUNHILL - RENOIR I

Detta fantastiska sto född 1998, importerade vi från Stall Ramsbrock i Tyskland. Ett sto med en grym resning, fantastisk exteriör, en mildhet och godhet som få förunnat. En häst skapt för att uppfostra unga med finess och samspel och med ett resultat som vi ödmjukt och tacksamt tog emot och vilka avkommor hon givit oss, som vi nu kan fortsätta att bygga vår avelsverksamhet på <3. Hon tilldelades en Guldmedalj i Westfalens pferdestammbuch 2001 och har ett stamträd fyllt med statspremieston rakt igenom.  

Avkommor:

  • 2008 Charleston SPO e. Herzensdieb
  • 2009 Fridoline SPO e. Herzensdieb
  • 2011 Charline SPO e. De Noir
  • 2013 Vinterlilja SPO e. Carlton Hill

Mankhöjd: 165cm