AVKOMMOR


Vi förbereder våra unghästar för framtida uppgifter genom att lägga ner ett gediget grundarbete från start. Vi försöker skapa en uppväxtmiljö som är så naturlig som möjlig men med förberedelser för den kommande träningen och vuxenlivet. De går i stora berikade hagar som stärker deras möjligheter att öka sin kroppsuppfattning, smidighet och känsla för olika klurigheter, underlag och miljöer. Vi har blandade åldersgrupper i flockarna för att eftersträva det naturliga flocklivet, lång utevistelse och det varieras mellan lösdrift och uppstallning. Vi socialiserar dem tidig och de får vara med och undersöka och ta intryck av så många olika situationer som möjligt. Vi använder oss mycket av kroppsspråk och röst när vi tränar och vill att våra hästar ska vara närvarande och lyhörd för oss under arbete. Vi använder oss av positiv förstärkning för att skapa nöjda, stolta och arbetsvilliga hästar som tycker att arbetet med oss är roligt. När det är dags för försäljning är vårt mål att matcha rätt häst med rätt ägare/ryttare, så att båda får ut så mycket av framtiden som möjligt och vi ser alltid fram emot att följa dem under lång tid framöver. De vaccineras, verkas/skos och avmaskas regelbundet och utfodras med fri tillgång på analyserat grovfoder av bra kvalité och kraftfoder från St Hippolyt.

JAMES SPO

IRONMAN H - FIRST WISH - DON PRIMERO

James SPO (SWB) f. 2018 u. First Licity SPO, en svart hingst, numera valack med en otrolig charm och elegans. Som föl bedömdes han som uttrycksfull med lång hals, energisk skritt, lätt trav och vägvinnande, luftig och elastisk galopp och belönades med fina 77,3% (7,5(878)8) 23,2 poäng. Som 4-åring bedömdes hans typ med 8,5, hhb 8, ext 7,5, skritt 8, trav 8, gal 7,5, löshopp tek 6,5, temp 5 och belönades med fina 47,5 resp 43 poäng, gångartsdiplom.

Mankhöjd: 170cm

MISS VINNFINITY SPO

MR VAIN GJ - CARLTON HILL - FABULOSO

Miss Vinnfinity SPO föddes den 3 juli 2017 u. Vinterlilja SPO, ett svart sto med bläs och vita bakstrumpor och med en lite försiktig framtoning som nyfikenheten övervinner, en ung dam som helt klart vet om sitt värde. Hon har ordentligt lyft och engagemang i sina gångarter och visar lätthet för samling med andra ord en riktigt spännande individ. Hon bedömdes som högställd och elegant, med lätt och spänstig trav med bra påskjut, rytmisk och vägvinnande galopp på fölbedömningen och belönades med fina 80% 8,5(6,588)8 = 24,0p och vidare till Riksföl.

Ägare: Isabella Svensson, Strömsholm

Mankhöjd: 163cm

FIRST GRACE SPO

GLAMOURDALE - FIRST WISH - DON PRIMERO

First Grace SPO föddes den 27 maj 2017 u. First Licity SPO, en helt fantastisk individ så mjuk och tillitsfull i temperamentet och med gångarter i nästan overklig balans. Det ligger något skimrande över denna lilla individ. Hon bedömdes som lätt och ädel, med taktmässig skritt, lätt taktmässig och spänstig trav, rytmisk och lätt galopp, en spänstig individ med bra påskjut på fölbedömningen och belönades med fina 84% 9(788)8,5 = 25,2p och vidare till Riksföl.

Mankhöjd: ca 170cm

FIRST ELLIE SPO

SAN AMOUR - FIRST WISH - DON PRIMERO

First Ellie SPO föddes den 6 juni 2016 u. First Licity SPO, ett svart sto med karaktär som påminner mycket om sin helbror Hot Stone SPO. Hon är social och framåt. Hon bedömdes som högställd med välansatt hals, rörlig, luftig, lätt trav, en rytmisk galopp och belönades med fina 80% 8(897)8 = 24p på fölbedömningen och vidare till Riksföl. Som 4-åring bedömdes hennes typ med 8,5, hhb 8, ext 7, skritt 7,5, trav 8, gal 8,5 ridb 8, löshopp tek 7,5, temp 7 och belönades med fina 80% gångartsdiplom och breederskval. 

Ägare: Annette Sernelin, Upplands Väsby

Mankhöjd: 167cm

VINTERLILJA SPO

CARLTON HILL - FABULOSO - DUNHILL

Vinterlilja SPO föddes den 7 april 2013 u. Fiona, ett brunt sto med ett hjärta av guld och som aldrig tvekat till arbete varken från marken eller uppsuttet. Hon bedömdes som feminin, stor, djup bog, avspänd skritt med god steglängd, lätt och smidig trav, vägvinnande och välbalanserad galopp 87,57887,5 = 46p på fölbedömningen. Som 3-åring belönades hon med 75% på gångarter och 71,7% på hoppning och godkänt ridprov på Strömsholm. En häst som kan gå hur långt som helst och fått goda lovord både från dressyr och fälttävlans håll.

Avkommor:

  • 2017 Miss Vinnfinity SPO e. Mr Vain

Ägare: Angelika Jönsson, Laholm

Mankhöjd: 172cm

HOT STONE SPO

SAN AMOUR - FIRST WISH - DON PRIMERO

Hot Stone SPO föddes den 17 maj 2012 u. First Licity, en svart hingst som snabbt visade framfötterna genom att bli Mälardalens högst bedömda föl 2012. Han bedömdes som välpropotionerlig, högställd med naturlig resning, välmusklad rygg, energisk skritt med god takt, lätt, elastisk trav med väl undersatta bakben, en rund, vägvinnande och elastisk galopp och belönades med 887899=49p på fölbedömningen och vidare till fölriks. Som 2,5 åring rekommenderades han vidare till Bruksprovet 2016. Han genomförde 3-årstestet på Strömsholm och belönades med 80% på gångarter och 75% på hoppning. Han slutade som 7a bland över 80 startande och tilldelades gångartsdiplom. Vid 3,5 års ålders ålder valde vi att kastrera honom och låta han gå vidare inom sporten.

Mankhöjd: 173cm

CHARLINE SPO

DE NOIR - FABULOSO - DUNHILL

Charline SPO föddes 2011 u. Fiona  u. Fiona, ett brunt sto som är en fröjd att hantera, mild och tillmötesgående och alltid beredd att samarbeta och göra sitt allra yttersta. Hon bedömdes som feminin, ädel med naturlig resning, avspänd, vägvinnande och rörlig skritt, lätt taktmässig trav i god balans samt en rytmisk och välbalanserad galopp belönades med 898887=48p på fölbedömningen och gick vidare till Riksföl. Såldes som 3-åring till samma familj som äger Tingeling SPO och kommer där satsa på en tävlingskarriär.  

Ägare: Emeli Westerling & Annika Starkås, Valdemarsvik

Mankhöjd: 174cm

FAUSTON SPO

FAUSTON SPO

Fauston SPO föddes den 6 april 2010 u. Prima, en svart hingst som inte lämnat någon oberörd och med ett supertemperament. Han bedömdes som ädel med lång hals, välformad bål och välbenad från sidan med vägvinnande skritt, lätt, taktmässig trav med bra mekansik, rytmisk, vägvinnande galopp i bra balans och belönades med 888777=45p på fölbedömningen. Vid 2,5 års ålders ålder valde vi att kastrera honom för att sedan låta honom gå vidare inom sporten.

Mankhöjd: 168cm

FRIDOLINE SPO

HERZENSDIEB - FABULOSO - DUNHILL

Fridoline SPO föddes den 21 juni 2009 u. Fiona, ett brunt sto som är helsyster till Charleston SPO. En mycket trevlig, trygg och stabil häst. Hon bedömdes som kompakt, välbenad från sidan, överbyggd med en spänd och markbunden skritt, lätt, taktmässig trav med god mekanik, rytmisk, välbalanserad galopp belönades med 887687=44p på fölbedömningen. Som 3-åring tilldelades hon 878887=46p på gångarter och 878867=43p på hoppning. Ridprovets domare skrev -Positiv energi, lydig, lyssnar på sin ryttare, rör sig taktmässigt och ryttmiskt. Häst med stor potential! Direkt efter 3-årstestet såldes hon till ägaren av Jessheim ridcenter i Norge. 2016 tävlingsdebuterade hon.

Ägare: Cecilia Lövland, Jessheim, Norway

Mankhöjd: 166cm

 CHARLESTON SPO

HERZENSDIEB - FABULOSO - DUNHILL

Charleston SPO föddes den 24 juni 2008 u. Fiona, en brun hingst som redan från första stund visade att han var något alldeles extra. Han bedömdes som ädel med välformad bål och vackert huvud, vägvinnande, taktmässig skritt med god mekanik, lätt taktmässig trav med god melankik och en välbalanserad, rytmisk galopp belönades med 998887=49p på fölbedömningen, Mälardalens nästa högst bedömda föl och vidare till fölriks. Han belönades med hela 998778 = 48p på gångarter och 998898 = 51p på hoppning på 3-årstestet, vilket gjorde honom till högst bedömda hopphäst med diplom. Ridprovets domare skrev -Bra i form och bjudning, härlig inställning och mycket välbalanserad. Mycket fin häst! En häst för framtiden som det haglat lovord över både från dressyr och fälttävlanshåll.

Mankhöjd: 174cm

TINGELING SPO

FIRST WISH - DON PRIMERO - D-DAY

Tingeling SPO föddes den 7 april 2008 u. Prima, ett svart sto som är helsyster med First Licity SPO. En tuff liten dam med egen vilja men med stor arbetsvilja som flyttade till sin ägare redan som 1-åring. Hon genomförde 3-årstestet med bedömningen 887787 = 45p på gångarter 887765 = 41p på hoppning. Deltog på kvalitetsbedömningen i Vreta med resultet 7,5% på gångarter och 7,1% i hoppning. 2016 startade hon MsvC:1 med godkänt kvalresultat för MsvB.

Ägare: Emeli Westerling, Valdemarsvik

Mankhöjd: 161cm

FIRST LICITY SPO

FIRST WISH - DON PRIMERO - D-DAY

First Licity SPO föddes den 5 april 2007 u. Prima, ett svart sto med en hjärtformad stjärn som redan första dagen stal våra hjärtan. En pigg individ med mild karaktär, alltid lätt att hantera och snabblärd. Hon bedömdes som välpropotionerlig och välbenad från sidan, med taktmässig, vägvinannde skritt, vägvinnande, lätt trav med bra takt och en rund välbalanserad galopp 887877 = 45p på fölbedömningen. Efter mycket övervägande beslutade vi oss för att sätta henne i avel, vilket har resulterat i ett antal fantastiska avkommor.

Avkommor:

  • 2012 Hot Stone SPO e. San Amour
  • 2016 First Ellie SPO e. San Amour
  • 2017 First Grace SPO e. Glamourdale

Mankhöjd: 166cm

AKRIDOL

AKRIBORI - CORTEZ - FALSTAFF

Akridol föddes den 30 juni 2006 u. Miss Corliz (5), en brun hingst som verkligen är tryggheten själv och tar allt med ro. Han bedömdes som välutvecklad, kompakt, välbenad från sidan, något markbunden skritt, taktmässig, vägvinnande trav med god mekanik och välbalanserad, rund och elastisk galopp 878788 = 46p på fölbedömningen. 

Mankhöjd: 170cm