Våra hästar

 

Våra hästar går i stora berikade hagar som stärker deras möjligheter att öka sin kroppsuppfattning, smidighet och känsla för olika klurigheter, underlag och miljöer. Vi har blandade åldersgrupper i flockarna för att eftersträva det naturliga flocklivet, lång utevistelse och det varieras mellan lösdrift och uppstallning. De vaccineras, verkas/skos och avmaskas regelbundet och utfodras med fri tillgång på analyserat grovfoder av bra kvalité och kraftfoder från St Hippolyt.
Vi lägger stor vikt vid val av stomaterial, innan de sätts i avel genomgår de en ordentlig och noggrann veterinärundersökning och röntgen. Här presenteras de hästar vi valt att ha i avel eller i sporten.

 

James SPO

 

Ironman H - First Wish - Don Primero

 

James (SWB) f. 2018...

 

Mankhöjd: ca 170cm

Stamträd

First Ellie SPO

 

San Amour - First Wish - Don Primero

 

First Ellie SPO (SWB) f. 2016 u. First Licity SPO, ett svart sto med karaktär som påminner mycket om sin helbror Hot Stone SPO. Hon är social och framåt. Hon bedömdes som högställd med välansatt hals, rörlig, luftig, lätt trav, en rytmisk galopp och belönades med fina 80% (8(897)8) 24p på fölbedömningen.

 

Mankhöjd: ca 167cm

Stamträd

Capo Knight

 

Crelido - Akinos - Calzone

 

Capo Knight (DWB) f. 2003 är en mycket vacker och erfaren herre som tävlat internationellt. Han tillhörde de svenska Young Rider teamet vid Nordiska baltiska och europeiska mästerskapen 2016. Capo Knight har tävlat upp till Intermediare I med segrar i Sverige. Han var också med i det svenska laget vid Nordiska mästerskapen i Baltikum 2016, där han vann lagsilver och vid Europamästerskapen för unga ryttare 2016 i Spanien, där Sverige blev nr 4. 2017 var han med och tog EM-brons för Sverige i lag i Holland och 2018 en 7:e placering på SM. Vi är så glada och stolta att få ha denna fantastiska individ i stallet.

 

Mankhöjd: 170cm

Stamträd

Onagro Nadales II

 

Grandioso de Nadales - Eleboro - Corzo IV

 

Onagro (PRE) f. 2015 imp Spanien. Han kommer från stuteriet Nadales. 

 

Mankhöjd: 166cm

Stamträd

Sol Nadales III

 

Grandioso de Nadales - Carinoso CXX - Nevado Santa Clara

 

Sol (PRE) f. 2016 imp Spanien. På vår resa i Spanien på jakt efter en PRE besökte vi stuteriet Nadales och fastnade direkt för deras hästar och känslan för hästarna. En fantastisk gård med många möjligheter för både naturlig uppväxt på stora ytor i flock och mkt goda möjlighet för utbildning och träning. Sols far Grandiosos stamtavla på faderns sida är rena Yeguada Militar linjer (Adelante - Remache - Line) och på hans mors sida Marin Garcia. Grandiosos helbror med samma namn var den ända PREn som medverkade i OS i Rio 2016 med det fina resultatet på 70,829% i Grand prix, ryttare José Daniel Martín Dockx.

 

Mankhöjd: 168cm

Stamträd

Superman

 

Lotus RP - Cawdor Hywel RW

 

Superman (Svensk ridponny) f. 2001. Han gick Lag-SM 2015, 2016 och har även gått två individuella SM 2016 och 2017 tog han med sin förra ägare en fjärde placering första dagen. Superman och hans förra ryttare ingick i utvecklingstruppen i landslaget. Superman har tagit sina tidigare ryttare från lokal nivå upp till elit och vi hoppas nu att Superman och Tilia kan få en fin och lärorik resa tillsammans med start hösten 2017. Ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig....covid förändrade mycket och år 2021 växte Tilia ur Superman men under den tid Tilia kunde rida Superman gav han henne allt man kan önska i träning, erfarenhet och inte minst omtanke och kärlek ❤️  Superman är verkligen en Superman ⭐️ 

 

Mankhöjd: 139,9cm

Stamträd

 

 

 

Saknade...

Prima

Don Primero - D-Day - Master

 

Prima född 2003 var ett sto som jag förälskade mig i redan när hon var 1,5 år. Ett sto med en personlighet som sällan skådats och som aldrig tvekade inför de utmaningar hon ställdes inför. Ett sto vars mor och mormor jag ridit och som gått msv och svårklass dressyr. Tyvärr brottades vi med ett sadeltvång som sällan skådats och som till slut gjorde att vi valde att sätta henne i avelsboxen, vilket jag aldrig kommer ångra för vilka avkommor hon givit oss <3.

Avkommor:
2007 First Licity SPO e. First Wish
2008 Tingeling SPO e. First Wish
2010 Fauston SPO e. Faustinus

Mankhöjd: 162cm

Stamträd

Fiona

Fabuloso - Dunhill - Renoir I

 

Detta fantastiska sto född 1998, importerade vi från Stall Ramsbrock i Tyskland. Ett sto med en grym resning, fantastisk exteriör, en mildhet och godhet som få förunnat. En häst skapt för att uppfostra unga med finess och samspel och med ett resultat som vi ödmjukt och tacksamt tog emot och vilka avkommor hon givit oss, som vi nu kan fortsätta att bygga vår avelsverksamhet på <3. Hon tilldelades en Guldmedalj i Westfalens pferdestammbuch 2001 och har ett stamträd fyllt med statspremieston rakt igenom.  

Avkommor:
2008 Charleston SPO e. Herzensdieb
2009 Fridoline SPO e. Herzensdieb
2011 Charline SPO e. De Noir
2013 Vinterlilja SPO e. Carlton Hill

Mankhöjd: 165cm

Stamträd