Våra hästar

SWB, PRE & Ponny

 

Våra hästar går i stora berikade hagar som stärker deras möjligheter att öka sin kroppsuppfattning, smidighet och känsla för olika klurigheter, underlag och miljöer. Vi har blandade åldersgrupper i flockarna för att eftersträva det naturliga flocklivet, lång utevistelse och det varieras mellan lösdrift och uppstallning. De vaccineras, verkas/skos och avmaskas regelbundet och utfodras med fri tillgång på analyserat grovfoder av bra kvalité och kraftfoder från St Hippolyt.
Vi lägger stor vikt vid val av stomaterial, innan de sätts i avel genomgår de en ordentlig och noggrann veterinärundersökning och röntgen. Här presenteras de hästar vi valt att ha i avel eller i sporten.

 

Superman

Lotus RP - Cawdor Hywel RW

 

Superman föddes 2001, är en Svensk ridponny och fux. Han gick Lag-SM 2015, 2016 och har även gått två individuella SM 2016 och 2017 tog han med sin förra ägare en fjärde placering första dagen. Superman och hans förra ryttare ingick i utvecklingstruppen i landslaget. Superman har tagit sina tidigare ryttare från lokal nivå upp till elit och vi hoppas nu att Superman och Tilia kan få en fin och lärorik resa tillsammans.

 

Mankhöjd: 139,9cm

Stamträd

James SPO

Ironman H - First Wish - Don Primero

 

James föddes 2018...

 

Mankhöjd: ca 170cm

Stamträd

First Ellie SPO

San Amour - First Wish - Don Primero

 

First Ellie SPO föddes den 6 juni 2016 u. First Licity SPO, ett svart sto med karaktär som påminner mycket om sin helbror Hot Stone SPO. Hon är social och framåt. Hon bedömdes som högställd med välansatt hals, rörlig, luftig, lätt trav, en rytmisk galopp och belönades med fina 80% (8(897)8) 24p på fölbedömningen.

 

Mankhöjd: 167cm

Stamträd

Sol Nadales III

Grandioso de Nadales - Carinoso CXX - Nevado Santa Clara 

 

Sol är importerad från Spanien och stuteriet Nadales. 

 

Mankhöjd: 170cm

Stamträd

Onagro Nadales II

Grandioso de Nadales - Eleboro - Corzo IV

 

Onagro är importerad från Spanien och stuteriet Nadales.

 

Mankhöjd: 166cm

Stamträd

 

 

 

Saknade...

Prima

Don Primero - D-Day - Master

 

Prima född 2003 var ett sto som jag förälskade mig i redan när hon var 1,5 år. Ett sto med en personlighet som sällan skådats och som aldrig tvekade inför de utmaningar hon ställdes inför. Ett sto vars mor och mormor jag ridit och som gått msv och svårklass dressyr. Tyvärr brottades vi med ett sadeltvång som sällan skådats och som till slut gjorde att vi valde att sätta henne i avelsboxen, vilket jag aldrig kommer ångra för vilka avkommor hon givit oss <3.

Avkommor:
2007 First Licity SPO e. First Wish
2008 Tingeling SPO e. First Wish
2010 Fauston SPO e. Faustinus

Mankhöjd: 162cm

Stamträd

Fiona

Fabuloso - Dunhill - Renoir I

 

Detta fantastiska sto född 1998, importerade vi från Stall Ramsbrock i Tyskland. Ett sto med en grym resning, fantastisk exteriör, en mildhet och godhet som få förunnat. En häst skapt för att uppfostra unga med finess och samspel och med ett resultat som vi ödmjukt och tacksamt tog emot och vilka avkommor hon givit oss, som vi nu kan fortsätta att bygga vår avelsverksamhet på <3. Hon tilldelades en Guldmedalj i Westfalens pferdestammbuch 2001 och har ett stamträd fyllt med statspremieston rakt igenom.  

Avkommor:
2008 Charleston SPO e. Herzensdieb
2009 Fridoline SPO e. Herzensdieb
2011 Charline SPO e. De Noir
2013 Vinterlilja SPO e. Carlton Hill

Mankhöjd: 165cm

Stamträd